Trött på arbetsförmedlingen

Ja idag är det då Torsdag och jag mår inte alls nå vidare bra.

Jag vaknade vid nio och kände mig så deppig och det har verkligen hållt i sig hela dagen.

Men i alla fall så gick jag upp och klädde på mig, så åt jag frukost vid tio och sen gjorde jag inte så mycket alls.

Så klockan ett så åkte jag och Daniel och hämtade Dominic från skolan så åkte vi upp till min mormor.

När vi kom dit så gick jag och Dominic in och Daniel tog skotern och åkte en sväng.

Sen när Daniel kom tillbaka så fikade vi och sen så gick vi ut så Dominic fick åka på fyrhjulingen en sväng och jag å Daniel lagade sladden som dom har för att fixa till skoterleden.

När det va klar så åkte vi till min mamma en sväng och sen vid sex åkte vi hem.

Så har jag suttit framför datorn och kollat youtube klipp och Dominic har kollat på tv medans Daniel har målat och spikat fast lite lister och grejer.

Nu ligger Dominic och sover och Daniel ligger och tittar på tv, själv sitter jag vid köksbordet och bloggar å funderar på hur det ska bli med allt.

Just nu känns allt så hopplöst, jag funderar på hur det ska bli med plugg/jobb för mig, hur det ska bli med jobb för Daniel, hur f*n ska vi få ihop det ekonomiskt? Varför blir jag inte gravid, hur ska vi ens kunna skaffa barn när ingen av oss har ett jobb?

Allt är bara så j*vla mörkt just nu och jag försöker verkligen se det ljusa i det och hoppas att allt ska lösa sig men det är svårt.

Dessutom så är jag såå trött på dom på arbetsförmedlingen, jag har i flera år sagt till dom att jag vill gå och utbilda mig och det enda jag har fått till svar är att dom har inga utbildningar och att jag får ta ett scn lån om jag vill utbilda mig.

Men idag när jag satt och läste om olika utbildningar så kom jag in på en sida som heter lernia och där står det

* att jag har rätt att gå en arbetsmarknadsutbildning om jag är arbetslös eller riskerar att bli arbetslös och är inskriven på arbetsförmedlingen.

* Jag ska vara 25 år, i vissa fall kan man få gå om man är under 25 år

Och här har dom suttit och nekat mig flera gånger under dom senaste 3 åren.

Sen gick jag in på arbetsförmedlingens egen hemsida och läste om utbildningar, där det står att

* Är du mellan 20-24 år kan man få något som heter utbildningskontrakt för att läsa klart dina gymnasiestudier.

T.ex om du inte har godkända gymnasiebetyg som jag inte har så ska jag få gå och läsa upp mina betyg och ändå få aktivitetsstöd ifrån försäkringskassan via arbetsförmedlingen.

Så jag har egentligen kunnat haft en utbildning vid det här laget men eftersom arbetsförmedlingen har sagt att dom inte har några utbildningar att erbjuda mig så fort jag frågat så sitter jag här idag utan utbildning och utan jobb.

Vilket hela mitt liv blir drabbat av, jag kan inte ge mina barn det jag tycker dom behöver, jag kan inte ge mig själv det jag behöver och det leder till att jag känner mig som en dålig förälder, jag känner mig så stressad och oroligt varje månad över hur jag ska få ekonomi att gå ihop så jag blir bara sur och ledsen å det går ut över alla runt omkring mig.

Jag tycker att dom på arbetsförmedlingen beter sig så illa så jag snart kommer skriva ut mig där ifrån.

För dom lägger ner massiv med energi på folk som inte vill jobb och som inte engagerar sig över huvudtaget, jag känner flera stycken som dom har skickat ut på praktik och i jobb som inte ens har sökt jobb när dom gått hemma, dom har inte ens gått ut på internet och tittat om det finns några lediga jobb att söka, dom har inte skött sig med aktivitetsrapporteringen eller nånting sånt. Men jag som aktivitetsrapporterar rätt datum, jag tittar på internet efter jobb att söka varje dag, jag söker jobb när det finns, jag åker runt till olika ställen och lämnar cv och personligt brev, jag läser på om olika utbildningar jag vill läsa, jag åker på möten som jag ska vara på osv, mig kan dom inte sätta ut på praktik, dom har inga jobb åt mig och dom har ingen utbildning till mig.

Jag tycker det är så FEL av dom att behandla människor som vill ut och jobb så.

Flera gånger har jag erbjudit mig att gå tillbaka till Samhall men det får jag inte för då säger dom att jag är för smart för att vara där, när började Samhall handla om hur smart man är? Jag trodde Samhall va till för dom som har svårt att ta vilket jobb som helst, till för dom som har en funktionsnedsättning eller arbetsskada och inte till för dom som inte är tillräckligt smarta.

Nej i mina ögon så gör arbetsförmedlingen bara det svårare för folk att hitta jobb, dom hjälper inte till för 5 öre.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229