raketer

Dagen

Ja det här med raketer är nog en stor grej och det blir många diskutioner om dom varje år.

Och jag förstår alla djurägare och jag är även djurägare själv, man vill inte att sitt djur ska behöva vara rädd och oroliga.

Men jag börja bli så trött på att man använder sitt djur som en ursäkt till att"gnälla" på allt som man inte tycker om.

Man vill inte att det ska skjutas raketer på nyår för djuren är rädda, man ska inte spela för hög musik för djuren blir rädda och man ska helst stanna sitt fordon när man är ute och möter djur för djuret kan bli rädd.

Och ja absolut det kan vara så att man har djur som råkat ut för något och därför är rädd men jag tror också att det beror mycket på hur miljö tränat djuret är och hur man som ägare beter sig.

Och när det kommer till raketer så finns det faktiskt receptfritt lugnande som man kan köpa på dom flesta apotek och ge sitt djur eller så kan man prata med en veterinär och få lugnande där ifrån.

Jag tycker att om människor ska ta hänsyn till djuren varje dag på året så kan dom faktiskt få ha nyår där dom får smälla raketer, alla andra människor kan inte behöva sluta leva bara för att vi djurägare ska få som vi vill.

Så om dom håller sig till att skjuta på nyårsafton så får vi faktiskt ta och fundera på vad VI kan göra för att underlätta för våra djur
#nouw30dayschallenge

  • Dagen

Gillar

Kommentarer